Uzemljenje

Uzemljenje je bitan bezbednosni faktor svih elektro instalacija. Ukoliko nikada do sada niste prekontrolisali stanje uzemljenja u elektro instalacija, utičnicama i uredjajima, savetujemo Vam da to uradite. Uzemljenje proveravamo u stambenim i poslovnim prostorima na celoj teritoriji Beograda, sedam dana u nedelji. Provera instalacija i uzemljenja vršimo 24h dnevno, tokom cele godine i praznika.

Uzemljenje – Uvodjenje elektro instalacija

UzemljenjeZa dobru elektro instalaciju u nekom prostoru, jako je važno imati uzemljenje.

Gde je sve neophodno imati uzemljenje?

Ako se uzmu u obzir određeni propisi, uzemljenje je neophodno imati na svim strujnim kolima, gde se ujedno uključuje i celokupna rasveta.

Da li vam je poznato čemu služi uzemljenje?

Bez obzira na samu izolaciju i njen kvalitet, vrlo je moguće da se dese neka oštećenja. To znači da sama struja u svom „toku“ traži najjednostavniji put. Ako postoji zemljani provodnik time je bezbednost i više nego osigurana i protok struje je obezbeđen kroz taj provodnik. Ako ipak nema zemljanog provodnika, onda je vrlo izvesno da sam korisnik električne energije bude zapravo provodnik struje. Tako na primer, ljudi u svom domaćinstvu mogu biti itekako provodnici struje, u nedostatku uzemljenja, dok se kupaju ili dok samo bosi stoje na iole vlažnom podu i slično. Sama funkcija provodnika jeste da struju u njenom protoku sprovedu do zemlje. Zato je i nastao takav naziv „provodnik za uzemljenje“.

Svaki kućni aparat koji je u upotrebi a da je metalnog sklopa koji može biti pod dejstvom napona, mora takođe imati uzemljenje. Takav je i slučaj na primer sa radijatorima. Ovo pravilo ipak ne važi u slučajevima kada su u pitanju radijatori sa dvostrukom izolacijom. Svaka prostorija koja ima vlage u većoj količini mora imati sve utičnice sa uzemljenjem. Tu zaista ne sme da se pravi izuzetak.

Pri gradnji novog stambenog objekta, itekako se vodi računa o uzemljenju. Novija gradnja se ne može zamisliti bez toga. Ipak, iskustvo je pokazalo da neke starije zgrade to ne poseduju. Tada je važno imati pozdane električare koji se razumeju vrlo dobro u oblast uzemljenja. Kako je reč o veoma važnoj i po pitanju bezbednosti veoma rizičnom poslu, ovakva stavr se ne sme prepustiti bilo kome, već samo profesionalcima. Električar Beograd sa svojim timom profesionalnih električara Vam stoji na raspolaganju 24h dnevno tokom cele godine za sve elektro usluge. Mi vam i u ovako visoko rizičnim poslovima možemo pomoći. Naš posao podrazumeva širok opus aktivnosti koji su sa strujom povezani i zato i mala nepreciznost nam nije dozvoljena. Već dugo godina se bavimo i poslovima koji se tiču unapređenja objekata u pogledu uzemljenja.

Električar Beograd je dostupan u bilo koje doba dana ili noći za sva Vaša pitanja i nedoumice oko uzemljenje. Pozovite nas da proverimo sve uređaje, utičnice… Vaše poverenje cemo nagraditi kvalitetnom uslugom i povoljnim cenama.

Uslugu uvođenja uzemljenja pružamo sedam dana u nedelji i za vreme praznika sa računom i garancijom za kvalitet izvršenih usluga. Elektro usluge vršimo kako za fizička tako i za pravna lica.

Call Now Button