Blog

Da li znate prednosti uređaja sa jonizatorom

Da li znate prednosti uređaja sa jonizatorom?

Okolina se u sve većoj meri zagađuje. Gradovi su puni smoga i čađi. Neminovno je da se deo zagađenog vazduha nađe i u našim prostorima. Takođe, u velikoj meri se taloži prljavština i prašina što je pogodno tle i za bakterije. Ipak, postoje uređaji koji mogu doprineti pročišćenju vazduha u našim porostorima a to su uređaji sa jonizatorom. Možda niste dovoljno informisani koliko su oni zapravo značajni i kako funckionišu ali smo mi tu da vam ih malo približimo.

Postoji mnogo uređaja ove vrste i namene na tržištu. Svi oni će eliminisati u potpunosti vaš stambeni ili poslovni prostor od neprijatnih mirisa i nečistoća. Kako bi se to postiglo, primenjuju se moderne tehnologije sa takozvanim jonskim lahorom. Aparati ove vrste su nečujni i gotovo neprimetni dok obavljaju svoju funkciju.

Tokom rada se brzo i jednostavno postiže visok kvalitet vazduha u prostoru, i obezbeđuje cirkulacija vazduha sa kiseonikom.

Ako se malo preciznije objasni proces rada ovih aparata, onda je potrebno istaći da se tokom rada jonizatora uspostavlja statički elektricitet. On je presudan za upijanje svih pa i najmanjih zagađivača i alergena, koji se nađu u prostoru, odnosno u vazduhu.

Šta to uključuje? To podrazumeva prašinu, gljivične spore, polen i slično.

Održavanje ovih aparata nije složeno već je dovoljno samo uz jači mlaz vode i malo nekog sredstva. Pored jednostavnog čišćenja ovih aparata, oni vam neće zauzimati puno prostora, niti će vam utrošiti puno energije.

Danas postoje i uređaji bele tehnike sa jonizatorima. Pa tako sve više klima uređaja je na ovaj način modernizovano, kao i frižidera. Jasna nam je osnovna funkcija klima uređaja koja se prvenstveno odnosi na rashlađenje ili grejanje prostora. Ukoliko ona ima dodatnu funkciju jonizacije odnosno prečišćenja vazduha time smo u velikoj prednosti. Zagarantovano je da ćemo u našem prostoru imati čist i rashlađen odnosno čist i zagrejan vazduh.

U frižiderima je prisustvo jonizatora presudno za očuvanje hrane i zadržavanja njene svežine. Seoska sredina ima velike prednosti jer je nivo zagađenja jako mali. Ali u gradovima je intezitet zagađenja sve veći, zato itekako smatramo da bi bilo korisno da u svom domu imate baš ovakav uređaj. Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju 24h dnevno, za sve elektro usluge i savete vezano za kupovinu uređaja sa jonizatorom vazduha.

3 comments

  1. […] zaleđivanje namirnica. Takođe, jedan od najvećih prednosti frižidera jeste i prisustvo jonizatora. Uz ovu funkciju moguće je ubijanje svih vidova štetnih mikroorganizama u frižideru. Ova opcija […]

  2. […] dana u dan trude da i ove uređaje bele tehnike inoviraju. Jedna od novijih opcija je proizvodnja klima uređaja sa jonizatorima. Oni su presudni za prečišćenje vazduha i otklanjanje nečistoća, prašine i sličnih […]

  3. […] vazduha kroz sve ventilacione otvore u frižideru. Na ovaj način pored niza prednosti koje jonizacija ima u pogledu čuvanja hrane, uklanjanja mirisa i smanjenja štetnih čestica, ostvaruje se i […]

Leave a comment

Call Now Button