Blog

fluo rasveta

Kako se montira fluo rasveta?

Ukoliko vam zatreba pomoć u pogledu montaže fluo svetla, mi ćemo vam ovom prilikom napisati nekoliko saveta. Svakako bilo šta da vam je nejasno po tom pitanju, možemo nas pozvati u bilo koje doba dana ili noći. Pre svega, moramo istaći da fluo rasveta ima niz prednosti. Ono što nju posebno izdvaja jeste što se može postaviti gotovo svuda. Pa tako i iznad na primer radnog stola, zatim za osvetljenje slika u muzejima ili u domovima, za isticanje nekog posebnog dela u prostoriji i drugo.

Fluo rasveta se pali i gasi uz pomoć jednopolnog ili dvopolnog prekidača ili pomoću kabla. Ukoliko želite da fluo rasvetu povežete sa samim strujnim kolom, neophodno je postavljanje razvodne kutije. Posebno ističemo, da postavljanje rasvete na glavno strujno kolo nije baš uvek moguće. Takođe, i mi kao iskusni električari to ne preporučujemo. Nekada prosto nema druge alternative od postavljanja rasvete baš na glavno strujno kolo. Ukoliko se nađete u toj situaciji onda se možete sa nama posavetovati kako to da učinite. Takođe, Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju za uvođenje svakog tipa rasvete.

Nakon postavljanja gore pomenute razvodne kutije, potrebno je skinuti šrafove sa fluo cevi i postaviti nosač na zid. Obeležite tačno mesto gde će svetiljka stajati, kao i mesto gde će proći rupa za kabal. Izbušite ta mesta i postavite nosač fluo cevi. Pre svakog rada potrebno je isključiti osigurač koji obezbeđuje zaštitu za strujno kolo, provucite kabal kroz samu svetiljku, povežite provodnike za napajanje sa klemama na konektoru i naravno uzemljenje sa poklopcem. Postavite fluo cev u njeno glavno poležje.

Ukoliko vam naši saveti nisu u potpunosti pomogli ili pak nisu dovoljno jasni, mi smo vam na usluzi 24 sata dnevno za sve elektro usluge i popravke. Ujedno, ukoliko je vama pogodnije, celokupan posao možemo jako brzo obaviti umesto Vas, po Vašem rasporedu svetla i uz naše korisne savete.

Leave a comment

Call Now Button