Blog

Karakteristike indukcionih ploča

Karakteristike indukcionih ploča

Postoje načini pripremanja hrane koji su neverovatno brzi. Možda niste znali za njih ali se sve više baš iz ovih razloga koriste indukcione ploče. Njihova glavna osobina je brzo zagrevanje čime se i znatno štedi na utrošenoj električnoj energiji. Ova karakteristika omogućava da recimo vodu zagrejete mnogo brže nego kod klasičnih šporeta.

Indukcione ploče zahtevaju posebno posuđe

Zbog svoje veličine i načina rada, indukcione ploče zahtevaju posebno posuđe i to je možda jedini dodatni trošak. Ipak, nekada je moguće uskladiti i vaše postojeće posuđe za pripremu hrane sa indukcionom pločom. Zato, pre kupovine novog posuđa, isprobajte kako indukciona ploča reaguje na vaše staro i da li ga prihvata.

Indukcione ploče su specifične jer postavljanjem posude na nju, ona je zapravo i prepozna i samim tim se zagreva. Ukoliko se pomeri posuda, uređaj se sam isključuje. Ovakav vid funkcionisanja se ostvaruje zahvaljujući magnetnom polju. Ove ploče se lako usklađuju sa kuhinjskim ambijentom. Moguće je uskladiti ih u svaki prostor i posebno su pogodne za jako male kuhinje.

Nekada smo znali samo za pripremu hrane na gas ili struju a sada tehnika napreduje u velikom mahu pa su samim tim i plod tih inovacija i indukcione ploče. One su jako modernog dizajna. Takođe, one mahom poseduju komande koje reaguju na dodir, kao i LED displej. Specifičnost u radu indukcione ploče jeste i u tome što se pomoću nje zagreva dno posude a ne sama ploča. Ujedno, regulisanje temperature zagrevanja je itekako moguće i to u neverovatno kratkom roku.Ovaj vid funkcionisanja je pogodan za sve one koji se bave pripremom hrane.

Indukcione ploče su svakako najmoderniji izum u ovoj oblasti. Njihovom kupovinom dobijate savremen i štedljiv uređaj za pripremu hrane. Ukoliko imate još nekih dodatnih pitanja u vezi indukcionih ploča, nemojte se ustručavati da nas pozovete i mi ćemo vam pojasniti do detalja njihove funkcije i način rada. Električar Beograd Vam je na raspolaganju u bilo koje doba dana ili noći za sve elektro usluge, popravke i savete.

Leave a comment

Call Now Button