Blog

Kako tumačiti oznake na mašini

Kako tumačiti oznake na mašini

Svi mi već godinama koristimo veš mašine. Ali da li znamo šta baš sve oznake znače na veš mašini? Verovatno i ne. U principu, mi koristimo samo one koje su nam poznate i nekako uobčajene i zanemarimo da u okviru mašine imamo možda još nekih dodatnih funkcija koje nam mogu biti od pomoći za pranje veša koji je skloniji oštećenju.

Pored delova na mašini koji jasno označavaju temperaturu na kojoj se pere veš, postoje uvek i odrednice kojom brzinom bi hteli da nam veš mašina iscentrifugira veš. To se izražava u broju obrtaja koji mogu biti u rasponu na primer od 800 do 1400 obrtaja. Ujedno, većina mašina ima programe koji podrazumevaju dodatan vid efekta pri pranju veša. Pa tako, tu je opcija za antialergijsko pranje ili takozvano eco care pranje (koji su prepoznatljivi po simbolu lista koji se najčešće koristi odnosno kruga sa nekoliko tačaka).

Gotovo svaka mašina ima poseban program ukoliko dođe do pretrpavanja veša, zatim program za samočišćenje koji nam je od velike važnosti pre samog prvog pranja jer se uz pomoć njega čisti bubanj od nečistoća. Na samom programatoru veš mašine se nalaze jasne oznake pored temperature pod kojom se pere veš tako i oznake za koji tip veša je program namenjen. U tom smislu gotovo sve mašine imaju opciju za pranje veša na jako niskoj temepraturi što je nešto slično ručnom pranju veša, zatim za pranje vunenih stvari, pamučnih, nežnih tkanina i slično.

Možda smo uspeli bar malo da vam približimo programe i oznake na veš mašinama ali svakako naš savet je da uputstvo nove veš mašine pročitate do detalja. Na taj način ćete se uputiti koji sve programi postoje i samim tim postići najbolji efekat pri pranju i bez oštećenja. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica u pogledu toga, pozovite nas u bilo koje doba dana ili noći. Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju 24h dnevno za sve elektro usluge, sitne popravke i servis veš mašina.

Leave a comment

Call Now Button