Blog

Mere bezbednosti pri priključenju veš mašine

Mere bezbednosti pri priključenju veš mašine

Postoji niz aktivnosti koje je neophodno sprovesti pre samog puštanja u rad mašine za pranje veša. Sve one su zapravo mere bezbednosti koje vam omogućavaju zaštitu od kvara na ovom uređaju kao i od oštećenja same odeće. Prvo i osnovno pravilo podrazumeva da se svaki kupac veš mašine pre njenog puštanja u rad mora informisati o sadržaju Uputstva koje je proizvođač pripremio. Tu se nalaze detaljne informacije o pravilnom korišćenju veš mašine.

Drugo pravilo podrazumeva uklanjanje blokade na mašini za veš. Reč je o jednoj zaštitnoj meri odnosno uređaju koji je postavljen na mašini za veš kako bi se zaštitila tokom transporta. Ukoliko se blokada ne ukloni a mašina se pusti u rad, oštećenja mogu biti zaista velika a svaki vid reklamacije nije moguć, tako da je potrebno pravilno pripremiti veš mašinu za priključenje.

Pri kupovini nove mašine za veš dobijate i nove priključke i creva za povezivanje mašine na odvod. Savetujemo vam da ih iskoristite i da ne postavljate novu mašinu za veš na stari odvod, pri čemu bi ovo bio treći naš savet. Kao četvrto, u uputstvu o radu mašine za veš utvrdite koji program je namenjen za pranje kog tipa veša. Samo pravilnim korišćenjem programa, možete sačuvati veš od oštećenja.

Svi proizvođači veš mašina sugerišu da se mašine ne postavljau u prostorijama gde je jako niska temperatura, jer to može dovesti do oštećenja delova mašine usled zamrzavanja. Jako važan naš savet, i ujedno šesti po redu, jeste da nikako ne smete zanemariti značaj nivelisanja veš mašine. Mašina se mora postaviti ravno i na tvrdoj površini. Poverite nivelisanje mašine profesionalnim električare i efekat rada mašine će biti kvalitetan.

Pre prvog pranja, savetujemo Vam da pustite mašinu na jedno takozvano samočišćenje jer će na ovaj način biti uklonjena sva nečistoća iz bubnja. Postoji zaista mnogo saveta koje vam možemo uputiti kako bi efekat rada vaše nove veš mašine bio znatno bolji. Ukoliko želite da ih podelimo sa vama možete nas pozvati tokom cele nedelje, u bilo koje doba dana ili noći. Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju za sve elektro usluge, popravke i servis veš mašina.

Leave a comment

Call Now Button