Blog

Moderan način grejanja uz norveške i nemačke radijatore

Moderan način grejanja uz norveške i nemačke radijatore

Do sada je u najvećoj meri bio u upotrebi klasičan način grejanja prostora. Pod tim najviše mislimo na korišćenje radijatora. Veliki broj modela radijatora je i dan danas u upotrebi. Čak su se mnogi odlučivali pre za restauraciju radijatora odnosno dodavanje rebara u cilju efikasnijeg grejanja.Ipak i uz veliko korišćenje radijatora, danas preimućstvo preuzimaju inovativna rešenja grejnih tela. Reč je o norveškim i nemačkim radijatorima. Ako ste postali vlasnik novog objekta i upravo razmišljate o načinima njegovog grejanja, mi ćemo vam ukazati na neke karakteristike i prednosti inovativnih rešenja poput norveških i nemačkih radijatora.

Kada je reč o mehanizmu njihovog rada, oni rade na principu strujanja vazduha. Na taj način se vazduh efikasno zagreva pri čemu ne dolazi do gomilanja prašine. Ujedno, dizajnerski su jako lepo osmišljeni i uklapaju se u svaki ambijent čineći ga ugodnim i estetski lepim. Mogu se kačiti na zid i kao takvi gotovo su neprimetni jer su jako male dubine. Pored toga, moguće ih je postaviti na određene nosače i nakon grejne sezone ih ostaviti u ostavama do naredne upotrebe.

Ovaj tip radijatora je jako pogodan za ekonomično grejanje prostora pod uslovom da je reč o dobro izolovanom ambijentu. U suprotnom, efekat će biti znatno manji. Ujedno treba uvek uzeti u obzir koju veličinu norveškog radijatora uzeti da bi se ostvarilo maksimalno kvalitetno grejanje prostorija. Sa druge strane, nemačke radijatore treba posmatrati kao grejne uređaje koji služe dogrevanju nekog prostora. Dakle, ako imate neki ključni vid grejanja prostora i samim tim dominantno grejno telo, nemački radijatori vam mogu poslužiti da pospešite toplotni učinak.

Takođe, nemački radijatori spadaju u red modernih i gotovo nečujnih tipova radijatora koji rade po sličnom principu kao i norveški. Svakako ako imate bilo kakve nedoumice u pogledu ovih tipova radijatora, Električar Beograd vam stoji na raspolaganju za sve elektro usluge, kao i savete. Pozovite nas i ispričaćemo vam detaljnije karakteristike nemačkih i norveških radijatora.

Leave a comment

Call Now Button