Blog

Vrste radijatora i koji odabrati za vaš prostor?

Imate li u vidu koliko je samo proizvodnja napredovala u pogledu izrade radijatora? Broj proizvođača i tipova radijatora se zadnjih godina znatno povećao.Navešćemo neke od njih i njihove performanse.

Danas postoje sledeći tipovi radijatora:
Radijatori sa rebrima
Uljani radijatori
Norveški radijatori
Nemački radijatori
Sušači peškira
Aluminijumski
Čelični radijatori
Ventilski panel radijatori

Kako u nizu vrsta odabrati pravi tip je pitanje koje uvek muči klijente. Uvek je velika dilema koji tip radijatora odabrati i postići efikasano zagrevanje prostora. Svaki od navedenih radijatora ima svoje prednosti i mane. Ono što zapravo Vi treba da imate na umu jeste prvo karakteristika prostora koji posedujete. U skladu sa tim odlučite se za napogoniji tip.

Pa tako na primer ako imate veoma izolovan prostor koji već ima određene uređaje za grejanje, možda je najbolja opcija da se odlučite za norveške radijatore. Oni koriste energiju za napajanje, veoma su lepi sa estetske strane i većinu njih je nakon grejne sezone moguće pomeriti u ostavu.

Kada se govori o aluminijumskim radijatorima, njihovo osnovno svojstvo je izuzetna toplota, kao i antikorozivnost. Time se oni izdvajaju od drugih tipova radijatora. I sa estetske strane gledano, aluminijumski radijatori daju prostoru posebnu lepotu i estetiku.

Čelični panel radijatori, su poslednjih godina u prednosti jer su po ceni dosta niži ali zato su poznati po dužem veku trajanja, zbog materijala od kog su napravljeni.

Jedna novina su i nemački radijatori. Oni su veoma povoljni ali se mahom koriste za dogrevanje prostora. Što znači da su pogodni možda više za kupatila ili male prostorije koje su veoma dobro izolovane.

Jako je korisno imati sušače peškira u kupatilima. Jasno je čemu su namenjeni i zbog njihovog značaja mnogi se odlučuju za kupovinu sušača. Ako imate bilo kakvih nedoumica u pogledu nabavke adekvatnih radijatora, pozovite nas, a Električar Beograd će Vam dati najbolje savete za odabir radijatora u skladu sa prostorom i Vašim budžetom. Takođe Vam stojimo na raspolaganju za sve elektro usluge i popravke 24h dnevno.

Leave a comment

Call Now Button