Blog

Najčešći kvarovi na TA pećima

Najčešći kvarovi na TA pećima

Nismo se još uvek odrekli dobrih starih TA peći. One su se pokazale kao jako koristan grejni aparat pa zašto se ne bi i dalje koristio. Pored toga a najbitnije je što su TA peći veoma štedljive po pitanju utroška električne energije.

Zato kada nastupi neki kvar na TA pećima svi mi se trudimo da imamo pouzdanog majstora koji nam može pomoći da taj problem i rešimo.

A koji su to najčešći kvarovi na TA pećima?
strujni kabal
grejači
prekidač za grejače
priključci u TA peći
ventilator

Najčešća situacija sa kojom se vlasnici TA peći suočavanju je slabo grejanje TA peći. Kada uočite ovakav problem mi Vam možemo pomoći da ga rešite što pre, pogotovo u grejnoj sezoni.

Opisaćemo i neke naše korake koje preduzimamo pri intervenciji rešavanja problema slabog grejanja TA peći. TA peć se isključi iz struje i kreće se sa testiranjem. Pokopce otvoriti sa strane TA peći jer su tu grejači ali i provodnici. Posebnim instrumentima se može utvrditi kako rade grejači svaki ponaosob. U nekim modelima TA peći, grejači se postavljaju odozgo, ne sa strane. U zavisnosti koji tip TA peći imate, skidamo poklopac na vrhu ili sa strane.

Često samo jedan radi a ostali ne. Ipak se sugeriše da se svi zamene u tom slučaju kako bi radili adekvatno. Za postupak zamene grejača potrebno je malo više rastaviti TA peć što je deo našeg posla koji najviše oduzima vremena dok zamena grejača traje zaista kratko. Pri otvaranju poklopca TA peći, skidamo izolaciju u vidu staklene vune, zatim šamotne opeke koje možemo skinuti samo ako je TA peć potpuno ohlađena i na kraju vadimo grejače. Novi grejači se za tren oka postavljaju i vraćaju opeke u prvobitno stanje. Naravno izolacija se vraća na mesto i zašrafljuje poklopac.

Ovo je opis jednog postupka za rešavanje jednog od najčešćih kvarova na TA pećima. Postoje i drugi kavrovi a sa kojim god da se vi kvarom suočavate, Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju za sve vrste problema i elektro usluga. Pozovite nas već danas, a mi ćemo u kratkom roku doći i ponovo osposobiti Vašu TA peć za normalan rad.

Leave a comment

Call Now Button