Blog

zamena termostata na frižideru

Kako da zamenite termostat na frižideru

Ovaj mali deo frižidera može dovesti do nepravilnog rada ovog uređaja. Preciznije govoreći, ukoliko dođe do kvara na termostatu, dolazi do prekomerenog rada motora i previše hlađenja. Ako se suočite baš sa ovakvom situacijom to je onda i siguran znak da je problem u termostatu frižidera.

Sama zamena termostata ne traje dugo. Ukoliko želite da se oprobate u zameni termostata, napisaćemo Vam par saveta vezano za zamenu. Ceo problem je u posebnom plastičnom kućištu koji se nalazi unutar frižidera. Tu je smešten termostat frižidera. Nabavka novog termostata nije teška niti je skupa. Zato ako vam se desi kvar to vas neće puno koštati, što se samog dela tiče, a na rukama ćete svakako da uštedite…

Termostat i kvar na njemu spada u red najčešćih mogućih uzroka kvara na frižideru. Pored njega, u učestalosti prate ga kvarovi na motoru frižidera ili na odvodu unutar frižidera. Postoji veliki broj tipova i proizvođača frižidera ali svi oni su isti po pitanju mogućih kvarova.

Svakako pre svake popravke koju obavljate na svoju ruku, prvo isključite uređaj iz struje, a takođe možete i osigurač. Izvucite police frižidera i smestite ih na privremenu lokaciju. Ukoliko je dugme termostata vidljivo i možete ga skinuti, odvrnite kućište termostata. Poskidajte buksne sa termostata, u najčešćem slučaju ih ima tri. Obavezno pre skidanja klema, slikajte raspored istih, da biste kasnije klemu za uzemljenje vratili na isto mesto sa koje ste je skinuli. Ostale dve žice možete vratiti proizvoljno, najbitnija je žica za uzemljenje. Kombinovani frižideri su malo nezgodniji za zamenu termostata, tako da za to predlažemo da prepustite Električaru Beograd.

Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju sedam dana u nedelji tokom cele godine za sve elektro usluge i popravke. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja i nedoumica u radu Vašeg frižidera, možete nas pozvati u bilo koje doba dana ili noći.

Leave a comment

Call Now Button