Blog

Najčešći kvarovi na frižiderima

Najčešći kvarovi na frižiderima

Postoji mnogo kvarova koji vam mogu bukvalno onesposobiti frižder za dalju upotrebu. Lista najčešćih kvarova je zaista duga a mi ćemo pomenuti samo neke najdominantnije:
Kvar na termostatu
Zapušenje odvoda za vodu
Kvar na motoru…Vrlo su često u upotrebi kombinovani frižideri koji imaju svrhu i čuvanja i zamrzavanja hrane. U takvim slučajevima, procenat kvarova je još veći.Kao i za svaki aparat, tako i za frižider postoje jasni znaci koji su nam od velike pomoći da lociramo o kom se zapravo kvaru radi. U tome nam i Vi možete pomoći. Ono što uočite u radu vašeg frižidera, odnosno kao neku nepravilnost, vam može pomoći da svoj frižider vratite što pre u funkciju. Sve što primetite da je neuobičajeno detaljno nam opišite i i ćemo obaviti sve što treba.Najčešći uzrok kvara je loš termostat na frižideru. To se vrlo lako uočava jer okretanjem termostata motor ne prestaje sa radom. Odnosno postavljanjem termostata na nulti položaj trebalo bi da motor prestane sa radom. Ukoliko se to kao što je pomenuto ne desi definitivno je problem do termostata.Lako je pristupiti rešavanju kvara na termostatu. Celokupan problem se rešava otvaranjem njegovog plastičnog okvira, Vrlo je čest slučaj da se tokom zamene termostata uoči da je sam deo ovog sastavnog dela frižidera zaleđen. Ako ga je nemoguće skinuti moguće je odseći ga. Sama završna zamena i vraćanje provodnika na odgovarajuće mesto traje nekih pet minuta. Tako da nam je za ovaj posao potrebno zaista malo vremena ukoliko na osnovu pokazatelja utvrdimo da je o termostatu reč. Nakon njegove ugradnje, vrši se obavezno testiranje rada. To se čini tako što se okretanjem točkića osluškuje rad motora frižidera.

Ovo je kratak opis naših aktivnosti na zameni pokvarenog termostata. Kao što smo pomenuli postoji još niz kvarova sa kojima se možete susresti. Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju za svaku vrstu kvara na frižideru kao i za sve elektro usluge. Na vama je da nas pozovete i ukažete šta ste primetili a na nama majstorima da je što je moguće pre to rešimo.

Leave a comment

Call Now Button