Blog

Najčešći kvarovi na šporetima

Najčešći kvarovi na šporetima

Šta sve može sprečiti šporet u regularnoj funkciji? Može mnogo toga a najčešće grejači u rerni, elektronika, prestanak rada ringli i još mnogo toga.Kvarovi se otkrivaju na nekoliko načina. Može se posebnim instrumentima proveriti kabal električnog šporeta, zatim ispitati stanje grejača, termostat ili termički prekidač.

Električar Beograd Vas može upoznati sa načinom rešavanja jednog od mogućih problema na šporetu a to su ringle.

Kvar na njima se lako i jednostavno uočava tako što one ne greju uopšte ili delimično greju pri postavljanju na određeni podeok. Pre rada isključi sam šporet, trofaznu utičnicu izvaditi iz zida. Bez toga se ne počinje bilo kakav rad. Kada dođemo do donjeg dela ringli pregledamo status provodnika, izolacije i slično. Od pomoći nam može biti poseban alat koji nam može ukazati na radi kapacitet provodnika. Skidanje ringle se odvaja vrlo brzo i njen rad se utvrđuje mernim instrumentima. Ako je svakaoo uočen njen slab rad, zamena je neminovna.

Nova ringla se kupuje u skladu sa starom, vraća u njen položaj i priteže. Trudimo se da kontakte sa ringlom stegnemo jako. Vraćamo sve u prvobitan položaj. Ako uzmemo u obzir vreme za testiranje i zamenu ringle, sve ukupno nam je za ovu vrstu posla potrebno nešto više od deset minuta, pored prethodnih priprema. U to uključujemo i testiranje rada ringle nakon njene zamene.

Pored prekida rada ringli, jedan od najčešćih kvarova je u okviru rerni. Najproblematičniji su grejači. Zamena grejača na rerni je jako jednostavna i traje takođe desetak minuta. Grejači najviše stradaju od same dotrajalosti, lošeg dela ili kratkog spoja. Svakako, Električar Beograd Vam stoji za sve elektro usluge na raspolaganju tokom cele nedelje.

Koji god da vas je kvar zadesio na vašem šporetu mi smo za vas dostupni 24h tokom cele nedelje. Pozovite nas i precizno nam objasnite koji su problemi sa vašim šporetom.

Leave a comment

Call Now Button