Blog

Karakteristike uljanih radijatora

Karakteristike uljanih radijatora

Jako je veliki značaj uljanih radijatora zato se oni i u velikoj meri još uvek koriste za dogrevanje prostora. Efekat dogrevanja prostora uljanim radijatorima je zaista kvalitetan. Uz uslov da određeni prostor ima dobru izolaciju i da poseduje primarni način grejanja a da je uljani radijator alternativa.On može ostvariti učinak i ako sam greje, ali samo male prostorije. Njegove prednosti su pored efikasnog dogrevanja i mobilnost. To podrazumeva da se oni zahvaljujući točkićima mogu premeštati iz prostorije u prostoriju kao i u druge objekte. Ujedno, reč je o jednom jako malom grejnom uređaju sa neznatnom težinom.Još jedna osobenost uljanih radijatora podrazumeva da se njihova efikasnost postiže u pogledu grejanja prostora samo ukoliko su konstantno uključeni. U protivnom, imajući u vidu da se veoma brzo gubi toplota pri isključenju, ujedno se gubi i efekat grejanja prostora.Na tržišti možete pronaći veliki izbor uljanih radijatora. Pa tako, moguće je naći sledeće tipove:

  • Panelne uljane radijatore
  • Uljane radijatore sa rebrima
  • U pogledu prooizvođača uljanih radijatora najzastupljeniji su Gorenje, Elin, Alpha, Fox, Vivax, Mille i drugi.

Podeljena su mišljenja u pogledu utroška električne energije za zagrevanje uljanim radijatorima. Naše mišljenje je da na samu potrošnju električne energije može uticati više faktora. Na primer jedan od takvih jeste izolacija prostora koji se greje. Zapravo takav je i slučaj sa svim grejnim telima. Ako je prostor dobro obezbeđen, izolovan i ukoliko je na primer stolarija adekvatna, efekat toplote se brzo postiže bez obzira o kom se načinu grejanja radi. U suprotnom toplota se izvlači brzo iz prostora.

Uljani radijatori su vam pogodni za male prostore i uopšte male prostorije. Zato nemojte oklevati ukoliko vam je neki vid dogrevanja potreban. Smatramo da će vam on biti zaista koristan. U skladu sa vašim potrebama odaberite svoj tip u maloprodajnim objektima. Prodavci će vas zasigurno uputiti na njihove karakteristike ali ako vam i pored toga treba neki savet, Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju za sve elektro usluge i sitne popravke. Pozovite nas u bilo koje doba dana ili noći za svaku nedoumicu, pitanje…

Leave a comment

Call Now Button