Blog

Koji je najekonomičniji vid grejanja?

Koji je najekonomičniji vid grejanja?

Ovo je jedno složeno pitanje na koje nije jednostavno dati odgovor dok se ne znaju karakteristike prostora koji se greje i druge neke odlike poput izolacije, zatim postojanja drugih dodatnih tela za grejanje i slično. Ipak, mi smo tu da vam približimo neke najtraženije načine grejanja.

Grejanje na drva podrazumeva nabavku određenog ogreva visokog kvaliteta kako bi se postigao visok efekat toplote u prostoru. Pored ogreva, najvažniji segment jeste i odgovarajuće grejno telo, poput šporeta ili kotlova. I kao treći ali ne manje bitan segment jeste pouzdan majstor koji ima znanja da vam sve uređaje odnosno grejna tela instalira na adekvatan način.

Najekonomičniji vid grejanjaGrejanje na pelet uzima sve više maha jer spada u red najekonomičnijh. U svrhu grejanja koristi se pelet koji se dobija mlevenjem drvenih ostataka. Glavna odlika ovog načina grejanja jeste i gotovo neznatna količina pepela koja se javlja tokom sagorevanja. Takođe, postoje i peći za ovu namenu za koje vam je neophodna intervencija profesionalnih majstora u pogledu njenog instaliranja.

Ipak, još uvek je u opticaju grejanje na struju. U te svrhe najdominantnije je etežno grejanje. Međutim, sve više su u upotrebi i norveški radijatori kao i nemački radijatori.

Grejanje na struju ne spada u red najekonomičnijih ali kažu stručnjaci da su među grejnim uređajima na struju možda najekonomičniji u potrošnji upravo norveški radijatori. Ipak, nemačke radijatore vam preporučujemo za prostore koji se već greju nekim drugim grejnim uređajima pa je nophodno samo dogrevanje ovim radijatorima. Oni nisu pouzdani za samostalno grejanje. Takođe, učinak im neće biti efikasan u prostorima koji nisu dobro izolovani.

Kada se odlučujete za grejna tela, potrebno je da sagledate sve odlike vašeg prostora poput kvadrature, izolacije, broja spoljnih zidova, sagledate koliki bi budžet odvajali za grejanje i još mnogo drugih činjenica, pa tek onda da donesete odluku o kupovini grejnih uređaja. Kako je odluka zaista teška, možda je najbolje da se sa nama posavetujete i mi vam možemo u velikoj meri pomoći. Naše iskustvo sa grejnim uređajima, njihovim montiranjem i povezivanjem sa instalacijama je zaista dugogodišnje. Iz tog razloga, smo u mogućnosti da vam damo uvek pravi savet.

Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju 24h dnevno za sve elektro usluge, informacije i savete. Pozovite nas u bilo koje doba dana ili noći, a mi ćemo se potruditi da uvek rešimo Vaš problem.

Leave a comment

Call Now Button