Blog

veš

Pranje veša i usklađivanje temperature

Sigurni smo da mnoge domaćice vrlo dobro znaju koja je temperatura odgovarajuća za određeni tip tkanine koja se pere. Ipak, za sve one koji možda nisu sigurni u to mi smo odlučili da napišemo baš ovaj tekst o pojedinim pravilima za pranje. Kako bi se efekat čistoće postigao u visokom intezitetu, potrebno je izvršiti razvrstavanje tkanine pre samog pranja. Ujedno, ako niste u potpunosti sigurni koji je način odgovarajući onda pogledajte etiketu na odeći. Evo i nekih pravila po pitanju odabira odgovarajuće temperature.

Za pamučni beli veš je potrebno odabrati temperature od 90 ili 60 stepeni. Za šareni veš je dovoljno u opsegu od 30-50 stepeni. Opseg odaberite na osnovu tipa tkanine i njegove boje.

Tkanina od teksasa se može prati i na 60 stepeni, zajedno sa na primer košuljama koje su od istog materijala.

Postoji odeća koja je finog tkanja i koja se nikako ne stavlja u mašinu već zahteva pranje na ruke. Ipak neke moderne mašine imaju opciju i za pranje ovih materijala.

Tkanina od vune i sintetike se pere na 30 stepeni. Ipak neke vunene stvari je možda čak bolje oprati ručno.

Takođe, u velikoj meri se obuća pere u mašini, tačnije najčešće patike. Ukoliko i vi imate potrebu da vase patike, patofne i slično operete u mašini za veš, onda je najbolje da to učinite na temperature od 30 stepeni.

Dakle sve što se tiče uslova pod kojima se pere neki veš može se saznati čitajući odredbe na etiketi, usvojivši neka od naših navedenih pravila i uz pažljivo čitanje uputstva vaše mašine koju posedujete.

Moguće je da ste vlasnik veš mašine sa modernijim opcijama i da ona može efikasno oprati i najfiniji veš umesto vas. Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja u vezi adekvatnog korišćenja vase veš mašine, Električar Beograd Vam je na raspolaganju 24h dnevno za sve elektro usluge i popravke. Pozovite nas u bilo koje doba dana ili noći ukoliko Vam je potreban servis veš mašine ili savet…

1 comment

  1. […] je reč o pranju veša neophodno je informisati se o uslovima pod kojima se pere veš. U tome nam pomaže etiketa na […]

Leave a comment

Call Now Button