Blog

sušenje veša

Uobičajena pravila za sušenje veša

Kada je reč o pranju veša neophodno je informisati se o uslovima pod kojima se pere veš. U tome nam pomaže etiketa na odeći, koja poseduje simbole koji nam precizno ukazuju na temperaturu pod kojom je moguće oprati efikasno veš i bez oštećenja.Takav je i slučaj sa sušenjem veša. Na samoj etiketi postoje naznake o adekvatnom načinu sušenja veša. Preciznije govoreći, reč je o različitim tipovima krugova unutar kvadrata, koji nam jasno ukazuju na to da li se veš uopšte može sušiti u mašini (prazan krug unutar kvadrata ukazuje da je sušenje moguće), zatim da li je potrebna niska temperatura pri sušenju (krug sa tačkom), takođe da li je potrebna uobičajena odnosno znatno viša temperatura za sušenje (krug unutar kvadrata sa dve tačke) i na kraju da li je apsolutno zabranjeno sušenje veša u mašini (krug koji je precrtan znakom X).

Jasno je da ukoliko ne budemo pogledali znakove na etiketi ili ako ih se bez obzira na informisanje ne pridržavamo može doći do oštećenja, skupljanja odeće, promene boje i uopšte do deformiteta. Na jako visokim temperaturama moguće je gabaritnu tkaninu sušiti kao što je na primer ćebad ili posteljina. Dok se na niskoj temperaturu suše one uobičajene stvari koje nosimo svakodnevno.

Kao i kod mašine za pranje, svaki vid preoterećenja nije dobar. U tom smislu, najbolje je mašinu za sušenje veša napuniti do dve trećine i efekat će biti odličan. Kombinacija veša koji se suši na visokoj i onog na niskoj je moguće kombionovati ali tako što se sve pri tome suši na niskoj temperaturi. Kada birate opcije po kojoj će se sušiti veš ne morate birati onaj najjači jer je onda peglanje istog znatno otežano. Zapravo samo sušenje veša podrazumeva i neki vid finog peglanja pa zato mnogu odeću nakon sušenja nije neophodno peglati već samo složiti dok je toplo.

Svima nama je jako važno da odeća tokom pranja i sušenja bude čista i u celosti. Zato vam uvek savetujemo da se pravila sa etikete pridržavate kao i ovih naših koje smo vam uputili. Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju 24h dnevno za sve elektro usluge i popravke. Ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu oko sušenje veša, pozovite nas u bilo koje doba dana ili noći.

Leave a comment

Call Now Button