Blog

Šta uraditi kada nemate odvod za aspirator?

Šta uraditi kada nemate odvod za aspirator?

Sa napretkom tehnologije javlja se sve više novih i inovativnih uređaja. Usled velike konkurencije, proizvođači se trude da uvek idu korak napred ispred svojih konkurenata. Takođe, za sve njih je najmerodavniji glas naroda odnosno osluškivanje potreba klijenata kako bi inovativna rešanja ispunila sve njihove potrebe. Situacija je takva na svim poljima pa i u proizvodnji bele tehnike. Imajući u vidu da pojedini prostori zahtevaju dodatne ili nešto drugačije uređaje, potrebno je imati rešenje i za to, odnosno ostaviti prostora i odabrati adekvatne uredjaje.

aspiratorJedan od ključnih uređaja jeste i aspirator. Njegov značaj je zaista veliki baš zbog njegove osnovne namene a to je upijanje neprijatnih mirisa i vlage tokom pripreme hrane. Takav vid rada ovog uređaja nam je važan kako nam ne bi ceo prostor  mirisao na hranu, zatim kako nam se ne bi ti mirisi uvukli u nameštaj ili odeću i kako bi vazduh u prostoru bio znatno čistiji.

Prema uobičajenom mehanizmu rada, predviđeno je da  aspirator ima određenu cev, koja izvlači mirise spolja odnosno u ventilacioni otvor. Ipak, česta je situacija da ti otvori ne postoje u prostoru i da je dilema ljudi da li je uopšte moguće instalirati aspirator.

U te svrhe danas postoje aspiratori sa ugljenim filterima. On radi prema takozvanoj cirkulirajućoj metodi, odnosno upija sav neprijatan miris, propušta ga kroz filter i vraća u znatno prečišćenoj meri. Osnovna odlika ovog aspiratora jeste i što se sam filter mora da se menja svremena na vreme. Najbolje je zapravo dva puta u toku godine. Održavanje filtera u tom smislu je jako važno kako bi se dobio kvalitetan efekat prečišćenja vazduha.

Svakako za montažu aspiratora potrebna vam je profesionalna usluga montiranja, za koje Vam Električar Beograd stoji na raspolaganju. Takođe, ako imate i nedoumice u pogledu odabira adekvatnog aspiratora za vaš prostor, pozovite nas u bilo koje doba dana ili noći, sedam dana u nedelji.

Leave a comment

Call Now Button