Blog

Koji je bojler najpogodniji?

Koji je bojler najpogodniji?

Ovo je jedno kompleksno pitanje na koje ne možemo odmah da Vam damo odgovor jer to zavisi od mnogo parametara. Pre svega od prostora, da li je poslovni ili stambeni, zatim od veličine prostorije gde je neophodno uraditi montažu bojlera, kao i od potreba ljudi. Mi vam možemo dati neke od karakteristika koje vam mogu ubuduće koristiti  pri odabiru bojlera.

U skladu sa potrebama odaberite bojler odgovarajućeg kapaciteta. Vi najbolje sami znate kolika je potreba za toplom vodom u Vašem prostoru i u skladu sa tim pronađite odgovarajući tip. Njegovim zagrevanjem duže će vam trajati topla voda, koju možete zagrejati u vreme kada je struja jeftinija. Time dobijate i toplu vodu ali i uštedu energije. Mali bojler od 5l možete koristiti za potrebe kuhinje. Za velike porodice od mnogo članova 100 litarski bojleri su i više nego neophodni.

Koji je bojler najpogodniji?Uvek imajte na umu da možete da postavite bojler i horizontalno. Možda se niste susretali do sada sa horizontalnom montažom bojlera, ali je sve moguće uz asistenciju profesionalnog električara. Ovakav način montaže bojlera može vam učiniti prostor dostupnijim za druge sanitarne uređaje.

Još jedna klasifikacija svih bojlera je na protočne i akumulacijske. U čemu prednjače protočni bojleri? Baš u tome što se dovod tople vode ostvaruje odmah nakon odvrtanja slavine, jer se tada i greje voda sve dok se i koristi. Proces je drugačiji sa akumulacijskim bojlerom čije ime govori da oni zagrejanu vodu drže u sebi sve do same potrošnje. Možda niste znali, ali moguće je naći i kombinovani model bojlera sa tri vrste grejača.

Uvek je najbolje odabrati proizvođača bojlera kojima ste i do sada ukazali poverenje. Ukoliko vam je ipak poverenje poljuljano dajte šansu nekom novom tipu i proizvođaču bojlera. Imajte uvek na umu da vam mi stojimo na raspolaganju za sve vrste saveta koji su vam potrebni za nabavku bojlera. Električar Beograd je dostupan 24h dnevno za sve elektro usluge, servis akumulacijskih bojlera kao i za servis protočnih bojlera

Leave a comment

Call Now Button