Blog

rasveta

Uloga dobre rasvete

Svima je i više nego poznato koliko dobro urađena rasveta može uticati na naš život. Ona nije samo bitna za osvetljenje doma ili radnog prostora već može itekako uticati na kvalitetniji rad, na estetiku prostora i učiniti prostor znatno boljim. Postoji zaista veliki izbor rasvete koji možete pronaći u maloprodajnim objektima. Mi vam možemo približiti neke karakteristike određenih vrsta rasvete i time vam pomoći u budućem izboru.

Klasičan vid osvetljenja

Kada je reč o klasičnom osvetljenju pre svega se misli na korišćenje uobičajenih sijalica sa užarenim vlaknima i uopšte rasvete primarno koristi sve tipove ovakvih sijalica. Postoji zaista puno vrsta sijalica sa užarenim vlaknima, pa tako najdominantnije su standardne, okrugle, duguljaste, upredene, kripton, kao i sijalice za osvetljenje sobnih biljaka. Ovakav vid sijalica i rasvete je specifičan u tom pogledu što emitiju prilično blešteću svetlost.

Halogene lampe

Za halogene sijalice je specifično to što emitiju efikasniju svetlost bele boje. Osnovna karakteristika im je da su zaista dugotrajne a po nekim podacima čak traju dva puta duže od sijalica sa užarenim vlaknima.

Pored nekih klasičnih oblika, uobičajene veličine, halogene lampe se mogu naći takođe i kao minijaturne. Kao takve se veoma često koriste u dekorativne svrhe u domovima ili poslovnom ambijentu. Još jedna njihova osobenost ih izdvaja od drugih a odnosi se na to da halogene lampe mogu raditi i pri veoma niskim naponima. Time su one zaista pogodne za prostorije gde ima vlage.

Kompaktne lampe

Kompaktne lampe imaju niz prednosti a to su dužina trajanja, kvalitet osvetljenja i tako dalje. Jedina mana je njihova veličina što sprečava njihovo korišćenje u svim ambijentima.

Fluo rasveta

Možda još uvek niste čuli za ovaj vid rasvete. Reč je o zapravo o modelu rasvete koji koristi takozvanu fluo cev za emitovanje svetlosti. Stručnjaci ističu da je svetlost mnogo oštrija ali ipak ovaj vid rasvete nudi širok spektar tonova svetlosti.

Na tržištu se mogu naći i savremeniji modeli rasvete. Tako na primer postoje i takozvane inteligentne lampe koje funkcionišu na daljinsko upravljanje. Na vama je da se odlučite za vid rasvete koji je po vama najpogodniji. Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju za uvođenje rasvete, sve elektro usluge i popravke. Pozovite nas u bilo koje doba dana ili noći za svaku nedoumicu oko uvođenja nove rasvete ili bilo kakvog pitanja.

Leave a comment

Call Now Button