Blog

Kako da napravite produžni kabal?

Kako da napravite produžni kabal?

Možda niste znali, ali vi zaista i sami možete da napravite produžni kabal. Potrebno je malo veštine i nešto naših saveta i eto rešenja. U svakoj prodavnici koja je namenjena za prodaju električne opreme, možete pronaći produžne kablove koji imaju utikače otpornih materijala. Uz korišćenje kablova koji su savitljivi, možete i sami da napravite kabal adekvatne dužine…

Pre samog početka rada na izradi produženog kabla morate imati u vidu snagu aparata za koji će novi produžni kabal biti namenjen. U skladu sa tim performansama aparata odaberite i kabal. Ako će napravljeni kabal biti za spoljnu upotrebu, onda je najbolje da izaberete utikače koji su otporni na vlagu.

Šta vam je sve potrebno?
Od alata je dovoljan šrafciger
Od materijala muški i ženski utikači istih performansi odnosno kapaciteta, savitljiv kabal, otvori plus uzemljenje, dva šilja plus otvor za uzemljenje.

Postoji nekoliko koraka sa kojima ćete uspešno postići želejni cilj a to je adekvatan produžni kabal.

Prvo i osnovno, pripremite krajeve kabla. Zatim odvrnite utikače i nakon toga skinite metalni deo i elemente koji stežu sam kabal. Na adekvatno pripremljene žice, stavite odgovarajuće poklopce ali da šira strana bude prema vrhu žice. Svaki provodnik odnosno žicu stavite na klemu. Ako se radi o utikaču koji ima dva šiljka i uzemljenje onda žuto-zeleni provodnik povežite sa otvorom za uzemljenje.

Zategnite element koji steže sam kabali veoma dobro zaštitite utikače. Produžni kablovi su i više nego korisni i često na tržištu nismo u mogućnosti da nađemo u adekvatnoj dužini. Zašto ne bi onda napravili sami sebi onakav kakav odgovara u potpunosti svim potrebama aparata. Ako ste pratili naša uputstva trebalo bi da ste uspešno realizovali posao. Ako nismo bili dovoljno jasni u opisu postupka, na usluzi smo vam za sve savete. Pozovite nas i mi ćemo vam pomoći. Električar Beograd je dostupan 24h za sve elektro usluge, savete i popravke.

Leave a comment

Call Now Button