Blog

Kako da promenite sijalično grlo

Kako da promenite sijalično grlo

Svi smo se mi bar jednom suočili sa pokvarenim sijaličnim grlom. Mnogo je plafonjera, lustera i lampi ostalo bez odgovarajućeg osvetljenja baš zbog neiskustva u pogledu zamene ovog važnog dela. Ako niste do sada znali kako da na adekvatan način postupite i popravite oštećeno grlo na primer na lampi koju ste upravo oborili, onda mi imamo par saveta za vas. Možda vam baš mi budemo od velike pomoći da opravite svoju lampu ili luster.Jedan od saveta je da ukoliko je došlo do kvara na sijaličnom grlu u nekoj prostoriji sa mnogo vlage, i ukoliko je takvo grlo metalno, sam kvar na njemu je pravi momenat da ga zamenite plastičnim. Pre svega, to je potrebno uraditi i zbog veće bezbednosti.

Za aktivnost popravke sijaličnog grla potreban vam je i određeni alat. Najpre, izolovani šrafcigeri, makaze za sečenje kablova, klešta, kao i propratni delovi koje je neophodno zameniti poput kabla.

Prvi korak: potrebno je isključiti sklopku na električnom brojilu odnosno isključiti relevantan osigurač

Drugi korak:skinite sijalicu i sve propratne delove lampe poput metalnog okvira koji je prikačen na samo grlo.

Treći korak: neophodno je odvojiti poklopac grla kako bi se došlo do klema i kako bi se skinuli provodnici sa klema

Četvrti korak: detaljno proveriti stanje sijaličnog grla pri čemu, ukoliko je stanje i više nego loše, potrebno je izvršiti zamenu

Peti korak: potrebno je adekvatno pripremiti krajeve provodnika za povezivanje

Šesti korak: vodite računa da svaki provodnik stavite na odgovarajuću klemu a zatim zašrafite poklopac grla

Sedmi korak: postavite sijalično grlo i vratite sam metalni okvir lampe na odgovarajuće mesto. Uključite osigurač kao i sklopku.

Sva dodatna pitanja u vezi zamene sijaličnog grla, Električar Beograd Vam je na raspolaganju u bilo koje doba dana. Kako je i više nego poznato da osvetljenje ima jako veliki značaj za ljude, kako za uobičajen život tako i posebno za rad, onda je popravka svih tipova rasvete i na listi prioriteta.

Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju za sve elektro usluge, hitne intervencije i popravke. Dostupni smo 24h dnevno i možete nas pozvati u bilo koje doba dana ili noći.

Leave a comment

Call Now Button