Blog

Klasični šporeti

Klasični šporeti

Klasični šporeti pod kojima podrazumevamo šporete sa ringlama, se i dalje u velikoj meri koriste. Mi vam možemo potvrditi ovu činjenicu, jer radeći na terenu uočili smo da su oni itekako prisutni u mnogim domovima.Ono što su njihove osnovne karakteristike koje su ujedno presudne da se klasični šporeti još uvek koriste su sledeće:

  • Znatno manja cena u odnosu na druge šporete
  • Zadržavanje toplote na ringlama, tj. sporije hlađenje
  • Nešto kompleksnije održavanje ringli
  • Veliki izbor modela
  • Uobičajene dimenzije na koje klijenti su već navikli (širina 50-60cm)
  • Nemogućnost korigovanja njihove veličine pri montaži

Ovo su samo neke od karakteristika. Oni se takođe dele na one koje koriste električnu energiju ili plin. Zato se možete u skladu sa vašim budžetom odlučiti za vama najpogodniji tip šporeta. Ako ste prosto navikli na klasične tipove, ostanite pri tome da ih i dalje koristite i samom nabavkom istih, znatno ćete uštedeti svoj novac.

Uvek vam sugerišemo da pri kupovini šporeta uzmete u obzir energetske razrede jer ćete odabirom onog koji je najbliži slovu A (ili što je najbolje sa samim slovom A), uštedeti u velikoj meri na struji tokom korišćenja šporeta. Postoji mnogo proizvođača koji još uvek u svom asortimanu poseduju klasičan tip šporeta. Oni koji su najpoznatiji po tome su Gorenje i Alfa plam. Oba proizvođača vam nude klasične tipove šporeta po zaista skromnim cenama.

Još jedna prednost klasičnih šporeta sa ringlama je u tome što je servis šporeta jako povoljan. Naime, sve delove, počev od ringli, možete naći na tržištu i maloprodajnim objektima zaista po povoljnim cenama. Pored klasičnih ringli, postoji opcija i ekspres ringle koju možete koristiti za pripremanje kafe kao i kuvanje i brzo spremanje hrane. Samim  tim i popravka ne košta puno. Za svaku intervenciju ove vrste, Električar Beograd Vam stoji na raspolaganju za sve elektro usluge, popravke i kompletan servis šporeta i bele tehnike

Leave a comment

Call Now Button