Blog

Mere opreza koje su važne za rashladne uređaje

Mere opreza koje su važne za rashladne uređaje

Kada kupite nova uređaj bele tehnike poput frižidera ili zamrzivača, vaš posao se ne završava samim odabirom istog. Da bi se ostvario efikasan rad ovih uređaja potrebno je obratiti pažnju na neke mere i aktivnosti koje morate sprovesti. Mi ćemo vam ukazati na nekoliko takvih.

Pre priključenja aparata i puštanja u rad, kao prvi i osnovni korak jeste upoznavanje sa uputstvima za upotrebu koje vam proizvođač daje uza sam uređaj. Ovaj vid uputstva sadrži sve performanse uređaja, detaljan opis aparata, kao i sama pravila korišćenja.

U uputstvu su vrlo često naznačene i sve dodatne funkcije koje frižider odnosno zamrzivač poseduje pa samim tim prednost je velika ukoliko se upoznate sa svim njegovim mogućnostima. Jedna od takvih je na primer no frost koja vam ukazuje da nema zadržavanja leda unutar samog uređaja.

Možda zvuči kao ne tako važna sugestija ali uvek obratite pažnju da svu ambalažu skinete do kraja sa uređaja, Posebno mislimo na zadnji deo frižidera. Svaki vid obezbeđenja aparata je potreban zbog samog transporta. Ukoliko se ne ukloni, može znatno otežati rad frižidera odnosno zamrzivača.

Gotovo uvek su uglovi vrata uređaja obezbeđeni nekom vrstom zaštitnih profila koje svakako morate takođe otkloniti.

Jedna od najvažnijih mera podrazumeva da aparat pre samog priključenja na električni napon, morate ostaviti da miruje u uspravnom položaju. Vremenski okvir koji je neophodan je oko 2 sata. Na ovaj način postiže se da sve ono što je narušilo stabilnost u pogledu ovog uređaja tokom transporta se zapravo ovim mirovanjem vrati u normalu.

Vodite računa da uzemljenje aparata bude usklađeno sa propisima i standardima.

Verujemo da znate za sledeću meru opreza ali ipak moramo da pomenemo. Ove uređaje nikako ne smete koristiti na otvorenom i na taj način ih izložite padavinama.

Ukoliko ove uređaje nećete koristiti duže vreme, potrebno je da ga isključite i prekinete dovod električne energije, zatim ispraznite i odmrznete a vrata ostavite pritvorena.

Nadamo se da će vam naš opis mera opreza koje važe za frižidere ili zamrzivače biti od koristi. Sve što vas po tom pitanju dodatno zanima, možete nas pozvati već sada.

Leave a comment

Call Now Button