Blog

Uštedite električnu energiju pri korišćenju frižidera i zamrzivača

Uštedite električnu energiju pri korišćenju frižidera i zamrzivača

Možda niste znali ali postoji niz aktivnosti koje možete uvrstiti u svoje svakodnevne navike kako bi uštedeli na potrošnji električne energije. Mi ćemo vam ovom prilikom samo neke najdominantnije prikazati.

Kao prvo, uvek pratite uputstva kada instalirate svoj novi uređaj za hlađenje ili zamrzavanje hrane. Ukoliko sve uradite kako je naznačeno u uputstvima, svakako će i aparat raditi na najefikasniji mogući način.

Kao drugo, svedite otvaranje vrata frižidera ili zamrzivača na minimum. Na taj način ćete svakako uštedeti potrošnju električne energije.

Kao treći savet ističemo da na redovnoj osnovi proveravate da li sam uređaj ima dovoljno prostora pozadi između frižidera, odnosno zamrzivača i zida, jer se na taj način ostavaruje adekvatno kruženje vazduha.

Četvrti savet podrazumeva redovno čišćenje aparata. Trudite se da kada vam vreme dozvoli a da to bude i što je češće moguće, čistite kondenzatore sa zadnje strane ovih uređaja.

Peti savet uključuje zamenu svih dotrajalih delova frižidera ili zamrzivača. Tako na primer ukoliko je oštećen zaptivač, potrebno je zameniti ga što pre.

Šestim savetom vam sugerišemo da namirnice uvek držite u zatvorenim posudama.

Sedmi savet podrazumeva još neke aktivnosti koje se tiču odlaganja hrane u frižider ili zamrzivač. Jedna od takvih podrazumeva da je neophodno ohladiti hranu do sobne temperature pre odlaganja na hlađanje odnosno zamrzavanje.

Osmi savet je jako važan jer podrazumeva da je i više nego neophodno zamrzivač odmrznuti kada  primetite da na rashladnim površinama ima više leda.

Deveti savet je jako praktičan a odnosi se na to da bi bilo dobro napraviti takav raspored polica koji treba da bude što ravnomerniji i ujedno same namirnice  postaviti tako da neometano protiče vazduh između njih.

I kao deseti savet vam sugerišemo da vodite računa da kod ovakvih uređaja postoje i  ventilatori koji mogu da se zapuše. Svaki vid ometanja njihovog rada može uticati na potrošnju električne energije.

Nadamo se da su vam korisni naši saveti za potrebe uštede električne energije. Za sva dodatna pitanja, savete ili nedoumice, stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno, u bilo koje doba dana ili noći. Električar Beograd Vam je na usluzi za sve elektro usluge, popravke i instalacije. Pozovite nas već danas ili nam pišite na email office@elektricarbeograd.com, a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Leave a comment

Call Now Button